ÇAY GEN HAVUZU HAKKINDA SEMİNER VERİLDİ

13 Ocak 2022 Perşembe

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çay ve Çay Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkez  Müdürümüz   Doç. Dr. Keziban YAZICI tarafından üniversitemiz bünyesinde bulunan gen havuzunun mevcut durumu ve işleyişi ile Araştırma Merkezi tarafından çay konusunda gerçekleştirilen projeler hakkında Pazar Meslek Yüksekokulunda bilgilendirme semineri verildi. Seminere çay tarımı dersi alan öğrenciler başta olmak üzere akademisyenler de katıldı.

Seminerde dünyada ve ülkemizde yapılan seleksiyon çalışmaları, seleksiyonda seçim kriterleri, gen havuzunun işleyiş ve genotiplerin karakter belirlenmesinde ele alınan kriterler gibi konuların üzerinde duruldu. Ayrıca dünyada ve ülkemizde çayın geçmişte ve günümüzdeki mevcut durumu hakkındaki konulara da değinildi.