Üniversitemizde Çayda Uygulamalı Doku Kültürü Eğitimi Düzenlendi

30 Haziran 2022 Perşembe

Merkez Müdürümüzün yürütücülüğünü yaptığı "Çay Eğitim Projesi" kapsamında Çayda Uygulamalı Doku Kültürü Eğitimi düzenlendi.

Çay Eğitim Projesi kapsamında planlanan eğitim, Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deryanur DİNÇER tarafından verildi.

27-28 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimin ilk gününde doku kültürü hakkında genel bilgiler, laboratuvar organizasyonu ve sterilizasyonu, besi ortamları ve kültüre alma konuları teorik olarak anlatıldı.

İkinci gün ise katılımcılara, doku kültürü besi ortamı hazırlama, çayın kültüre alınmadan önce yüzeysel sterilizasyonu ve çayın kültüre alınması gibi işlemler uygulamalı olarak gösterildi. Her bir katılımcının hazırladığı ve ortama aktardığı çay eksplantları kendi ismi ile etiketlenerek büyümesinin takibi amacıyla iklim dolabına koyuldu.

Çay konusunda uzmanların yetiştirilmesine yönelik düzenlenen eğitimin sonunda, katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.